Figueres es MOU emet un comunicat de rebuig contra una agressió homòfoba patida diumenge per un grup d'artistes

2022-07-05 18:00

Davant l'agressió homòfoba que diumenge al vespre van patir un grup d'artistes que participaven en el Figueres es MOU, el festival vol manifestar:

- El nostre suport incondicional i la nostra solidaritat a les persones agredides que tenen a la seva disposició l'estructura del festival pel que necessitin.

- El rebuig i la nostra condemna més absoluta per aquesta agressió i delicte d'odi per raó d'expressió de gènere i orientació sexual que és inacceptable en una societat democràtica i sana, ja que representa una violació dels drets humans fonamentals i un atemptat contra la dignitat i la integritat física i psíquica de les persones.

- La nostra perplexitat perquè avui en dia les persones no puguin expressar lliurement la seva pròpia identitat de gènere, expressió de gènere i orientació sexual sense por a ser a agredides.

- La nostra preocupació perquè aquesta agressió representa alhora un atac contra la llibertat d'expressió, ja que les víctimes d'aquest atac van ser agredides també pel contingut i l'estètica del seu espectacle.

- I, finalment, la nostra angoixa per l'increment d'agressions i delictes d'odi que s'estan produint al nostre país. Cal que, entre totes, aturem aquesta xacra.

- Des del festival i AGITART continuarem treballant una programació inclusiva, amb perspectiva de gènere i visibilitzant les realitats QUEER en tots els nostres projectes.