Figueres demanarà la gratuïtat de l’AP7 mentre l’Estat no acabi el desdoblament de la N-II

2012-05-09 08:00

El Govern municipal de Figueres demanarà al ministeri de Foment la gratuïtat de l’AP7 entre Medinyà i la Jonquera, mentre no s’hagin executat les obres de desdoblament de la N-II. La petició es farà aquest divendres, al ple ordinari de maig, a través d’un punt al ordre del dia que es sotmetrà a la consideració de la resta del plenari. 

En primer lloc, el Govern municipal instarà a l’Estat espanyol a que acabi els treballs d’elaboració del Projecte de desdoblament de la N-II (autovia A-2) i a que n’executi les obres corresponents al tram Girona -la Jonquera, considerant-les com a prioritàries en el marc de la programació i calendari de les inversions previstes pels pròxims anys. 

Al mateix temps, Figueres també demanarà que mentre no estigui finalitzada l'execució del desdoblament i com a mesura alternativa i dissuasòria per garantir la seguretat vial i descongestionar el dens transit de vehicles que circulen a diari per la N-II, s’ autoritzi la mesura excepcional de gratuïtat per als usuaris de l’autopista AP-7. Mesura que com a mínim hauria de ser viable pels vehicles de transport de mercaderies, en el tram comprés entre Medinyà i la Jonquera, i a la inversa. 

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, explica que “aquesta és una opció de mínims perquè, evidentent, l’objectiu per a la millora de la mobilitat a l’Alt Empordà i a la demarcació de Girona, passa per completar d’una vegada el desdoblament de la N-II. D’aquesta manera es millorarà en seguretat viària i es plantejarà una alternativa real a l’autopista”.