Figueres dedica una fira a la Gent Gran els dies 15 i 16 de juny

2013-06-10 14:30

Durant els darrers mesos les àrees de Fires i Mercats i de Benestar Social de l’Ajuntament de Figueres, l’Associació Comerç Figueres i el Consell Municipal de la Gent Gran han organitzat aquesta primera edició d’una fira dedicada a la gent gran de la ciutat de Figueres

S’ha creat un grup de treball format per representants del Consell Municipal de la Gent Gran, ens responsable de participació de l´Ajuntament en el que hi formen part representants de totes les associacions i equipaments de gent gran de Figueres, i diferents entitats on hi ha un nombre rellevant de persones grans. 

En el marc de les polítiques de foment de l'envelliment actiu l'objectiu d'aquesta fira és donar a conèixer a la ciutadania el potencial d'aquest col·lectiu i la contribució que la gent gran pot fer a la societat i a la seva economia.

La 1a Fira de la Gent Gran de la ciutat de Figueres és un esdeveniment de caràcter actiu, participatiu i festiu, una plataforma i un punt de trobada per a totes les entitats i associacions relacionades amb el món de la gent gran i un espai d'informació i divulgació dels serveis, productes i tecnologies que fan millorar la qualitat de vida de les persones grans.

Per aquest nou esdeveniment es compta amb la col·laboració i participació de diferents  administracions, de les associacions del tercer sector relacionades amb el món de la gent gran i amb l'associació de comerciants de Figueres i de diferents empreses.

La fira, que es celebrarà el 15 i 16 de juny té una programació molt diferenciada en els seus dos dies de duració i ocuparà dos espais emblemàtics i centrals de la ciutat.

El dissabte 15 des de les 10h del matí i fins a les 22h del vespre, podrem trobar diferents activitats com: una gimcana de la memòria, la convocatòria d'una flashmob on es convidarà a tota la ciutadania a participar-hi, gimnàstica i esports, aula de pràctiques informàtiques, cants corals, ball en línia i de saló, playbacks, desfilada de models, tallers de pintura, de labors, de puntes de coixí, de vestits de paper, escacs, castellers, etc.

Tota aquesta activitat anirà acompanyada d’estands comercials de comerços de la ciutat que tindran la oportunitat de donar a conèixer els seus serveis al públic visitant, així com estands de diferents entitats socials de la ciutat que de forma directa o indirecta tenen forts vincles amb el sector ciutadà de la tercera edat. En total, la fira gaudirà de 25 estands que es podran visitar tot passejant la Rambla.

Finalment, i per tancar un complet dissabte d’activitat, l’escenari passarel·la situat a la part baixa de la Rambla, acollirà la celebraració del Fira show-espectacle de la gent gran, amb especatcles, desfilades i diferents actuacions.

El diumenge 16, la fira es trasllada a la plaça Catalunya i es reconverteix en un esdeveniment purament festiu. Serà una jornada amb sardanes, dinar popular i ball. Les sardanes aniran a càrrec de la Cobla Els Rossinyoles, el ball estarà amenitzat per l’Orquestra Gerunda i entre aquestes dues actuacions es farà un dinar popular previst per 400 persones.

Dur a terme un projecte d'aquestes dimensions en l’actual context, suposa un gran esforç econòmic per part de l'Ajuntament, però s’ha realitzat una aposta clara cap al reconeixement al paper que juga dins la nostra societat el col·lectiu gran. La 1a Fira de la Gent Gran compta amb el patrocini del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, la Caixa, Ceres Roura, Foment de la Sardana Pep Ventura i Freelance Models.