Figueres dedica un espai a Anna Maria Dalí, germana del pintor surrealista

2014-05-16 19:00

L’Ajuntament de Figueres ha decidit dedicar un espai públic a Anna Maria Dalí, germana de Salvador Dalí. Tal com es va acordar en l’última Comissió del Nomenclàtor, el Govern ha posat el nom de placeta Anna Maria Dalí a l’actual carrer Cap de Creus, a tocar de l’avinguda Marignane. Una decisió que de passada servirà per eliminar la duplicació en la numeració d’aquest espai que existeix actualment.

Operaris del servei municipal de manteniment de la Via Pública hi han instal·lat la placa aquest divendres, coincidint amb el dia que es compleixen 25 anys de la mort d'Anna Maria Dalí. La plaça és de nova creació i fa 512 m2 

La Comissió del Nomenclàtor va decidir, en la reunió del passat mes de febrer, realitzar aquest canvi de numeració del carrer Cap de Creus recordant la problemàtica existent en la numeració del vial. En resum, aquest carrer no té continuïtat entre el seu començament -amb accés per l'avinguda Marignane- i el seu final -amb accés des del carrer Canigó-, el que ha motivat que fins el dia d’avui existeixia una numeració dels habitatges coincident en tots dos trams.
La Comissió va acordar donar-li el nom de plaça Anna Maria Dalí, atès que era un dels personatges del nomenclàtor que fa temps estaven pendents  d'atorgar-li la denominació en algun espai públic de la ciutat.