Figueres crea un banc de llibres per garantir que cap alumne se'n quedi sense

2013-12-05 08:00

L’Ajuntament de Figueres, juntament amb altres actors de la ciutat, ha posat en marxa diverses ajudes per tal que aquest curs cap alumne/a es quedi sense llibres ni material escolar a les escoles i instituts. S’ha impulsat un banc de llibres i ajudes per aquelles famílies sense recursos.

Durant l’estiu el consistori va iniciar una campanya per crear un banc de llibres i material escolar que s’afegia a la recollida de llibres de text usats ja engegada des de Ksameu, Càritas i Creu Roja. Tothom qui ho volgués podia portar llibres i material escolar que no fes servir al Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer, per després repartir-ho a diferents famílies i centres educatius.

La recollida de material escolar va complementada amb l’ajuda econòmica que l’Ajuntament ofereix per a l’adquisició de llibres de text. Va adreçada a les famílies monoparentals, nombroses o en situació d’atur que compleixen amb els requisits sol·licitats. Hi ha hagut un total de 557 sol·licituds que, un cop acabat el procés de resolució, es repartiran en una partida propera als 40.000 euros. Enguany, a més a més, hi ha una novetat i és que des del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya s’ha ofert una ajuda econòmica a alguns centres educatius per a llibres i material escolar, un total de més 54.000 euros a repartir.

El treball conjunt i la coordinació entre serveis socials i servei d’educació de l’Ajuntament amb centres educatius de Figueres ha permès cloure aquesta campanya amb uns resultats molt positius per a la ciutadania. S’ha gestionat tot revisant al detall que totes les famílies sense recursos disposin d’una ajuda de manera equilibrada i justa.

Un dels requisits per rebre l’ajuda el curs vinent és que a tothom a qui se li hagin cedit llibres i material escolar, els han de retornar un cop finalitzat el curs en bon estat per tal de poder-los incorporar al sistema de reutilització dels centres educatius i famílies pel curs vinent. Això permet que el cost dels llibres es redueixi en moltes escoles i, com a conseqüència, l’ajuda econòmica de l’Ajuntament pugui arribar a més famílies i cobrir una part més important de la despesa que han hagut d’avançar a l’inici de curs.