Figueres contractarà 17 persones vulnerables a través del programa Treball i Formació

2023-06-05 12:00

El passat 1 de juny de 2023, el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) va atorgar a l’Ajuntament de Figueres la subvenció per iniciar el Programa Treball i Formació convocatòria anticipada 2023 amb la contractació de 17 participants. El programa va destinat a col·lectius vulnerables com persones majors de 52 anys, perceptors de renda garantida, dones, col·lectiu TRANS i aturats de llarga durada. Tots ells presenten un alt índex d’atur a la comarca de l'Alt Empordà.

Aquest programa preveu contractes de 12 mesos per a la millora de l’ocupabilitat dels participants, la formació transversal en habilitats comunicatives i la resolució de conflictes, a més a més d’acompanyament en l’adaptació al lloc de treball i en la recerca de feina donant-los eines, perquè desenvolupin habilitats i capacitats que els permetin millorar llur situació laboral o professional.  

Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel SOC, la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economía Social. Aquesta subvenció correspon a una part tant dels contractes de 12 mesos de durada  com de la contractació del personal d’acompanyament i coordinació. L’Ajuntament de Figueres aporta el 7% del fiançament.

La subvenció atorgada té com a finalitat realitzar diferents projectes com, per exemple, suport auxiliar en tasques de promoció econòmica, suport en tràmits de serveis socials, suport en tràmits del SIAD, suport a la biblioteca i suport a les tasques d’arxiu i digitalització de l’àrea de serveis a les persones.

El regidor de Promoció Econòmica, Jesús Quiroga, ha explicat que "aquest programa és una bona oportunitat per ajudar als col·lectius més vulnerables a trobar feina i acompanyar-los en tot el procés. Durant aquests 4 anys s'han realitzat un total de 114 contractes a persones de col·lectius vulnerables a Figueres".