Figueres contracta la neteja del rec del Mal Pas per prevenir inundacions

2014-02-15 18:00

L’Ajuntament de Figueres ha posat en marxa la neteja i desbròs dels marges i la mota del rec del Mal Pas, que va des de l’Avinguda Vilallonga fins al giratori de la carretera d’El Far d’Empordà. L’objectiu d’aquesta acció és mantenir l’espai net per prevenir inundacions en cas de pluges intenses.

Per dur a terme les tasques de neteja, s’han contractat nou treballadors del programa “Treball i Formació” subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Fons Social Europeu. Aquests treballs estan inclosos dins dels programes de “Condicionament i millora d’espais d’interès públic amb la ciutat de Figueres” i “Neteja i manteniment d’espais periurbans de Figueres”.

El 3er tinent alcalde i regidor de Serveis Urbans, Joaquim Felip, destaca la feina que estan duent a terme els treballadors del programa “Treball i Formació”, els quals ens permeten augmentar el ritme de feina i arribar a més punts de la ciutat.

D’acord amb la preservació de la vegetació de la ribera i de la planta arbustiva sostenible, l’espai es manté com a zona enjardinada. Això comporta la realització de pràctiques de jardineria i manteniment referides a coneixements de la vegetació: esporgues, podes, retalls i neteja de plantes arbòries i arbustives. Els materials extrets de la neteja al rec seran seleccionats i traslladats a la deixalleria municipal.