Figueres considera la nova proposta per al servei ferroviari de rodalies com un revulsiu per a la ciutat i la comarca

2011-06-28 15:00

El Govern municipal valora com una notícia excel·lent la proposta del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya de potenciar el servei ferroviari de rodalies a les comarques gironines, amb la connexió de Figueres amb Blanes amb un tren cada hora.

Des de Figueres es veu aquesta millora del servei com una aposta ferma de la Generalitat de Catalunya pel corredor ferroviari nord. Per l’alcalde Santi VIla “és una aposta que representa un punt d’inflexió en les polítiques que en la última dècada havien posat en risc el servei i les seves potencialitats. I a la vegada és una gran oportunitat per a la projecció turística de Figueres i com a un revulsiu important per a tota la Costa Brava nord”. Vila afegeix que ara és el moment de planificar les inversions per a millorar el manteniment de la línia, així com les prestacions de les estacions.

Finalment, des de Figueres es considera que el nou servei de rodalies confirma l’aposta pel tren convencional entre Figueres i Portbou i que esvaeix els dubtes apareguts sobre aquesta línia des de de la posada en funcionament del TAV.