Figueres celebrarà Sant Pere amb una quinzena d'activitats

2024-06-14 16:00

Figueres ha presentat la programació de les Festes de Sant Pere, patró de la ciutat, que tindran lloc del 28 al 30 de juny. Els nens i nenes del Consell Local d’Infants seran els encarregats de donar el tret de sortida a les festes, amb el pregonet de Sant Pere, que serà el divendres 28 de juny a les sis de la tarda. Durant tres dies, en diferents punts de la ciutat, hi haurà una quinzena d'activitats programades, amb una especial presència d’activitats de cultura popular combinades amb concerts. S’hi celebraran actuacions musicals, espectacle infantil, diada castellera, missa solemne, repic de campanes, trobada d’esbarts, entre d’altres. S’ofereix una programació plena d’actes per a totes les edats.

A plaça Catalunya s’hi podrà gaudir de concerts durant les nits del 28 i 29 de juny. El divendres 28 hi actuaran The Covers Band i l'Orquestra Maribel. La segona nit, dissabte 29, els protagonistes seran Nous Màgics i Hotel Cochambre.

La regidora de Fires i Festes, Pilar Sánchez, ha explicat que “hem dissenyat una programació amb una quinzena d’activitats ben variades, pensades per a totes les edats. Aquestes activitats, complementades amb la Mostra del Vi, seran el punt de partida per a un estiu ple de celebracions a la nostra ciutat”.

El tinent d'alcalde i regidor de Cultura Popular, Josep Maria Bernils, remarca que "en aquesta edició de la Festa de Sant Pere, la cultura popular agafa una rellevància especial. Es manté el repic manual de campanes, com a element del patrimoni festiu de la ciutat, així com la jornada castellera. A més, i per tal de donar més visibilitat a l'acte d'elecció de la Pubilla i l'Hereu de Figueres, ho incorporem en la Trobada d'Esbarts Dansaires Veterans que enguany compta amb la participació de quatre grups. Finalment, cal destacar el concert d'orgue i cornamusa, en el qual s'uneix la majestuositat de l'orgue que presideix la parròquia de Sant Pere amb la senzillesa de la cornamusa, un instrument també de vent, que es va recuperant per fer espectacles i que ens augura una vetllada que es preveu molt interessant, musicalment parlant".