Figueres celebrarà Sant Jordi amb una vintena d'activitats

2018-04-12 09:00

L'Ajuntament de Figueres ha organitzat una vintena d'activitats amb motiu de la Diada de Sant Jordi entre el 21 i el 23 d'abril on destaca la tradicional Revetlla de Sant Jordi que enguany arriba a la seva 6a edició i canvia d'emplaçament per celebrar-se a l'Auditori dels Caputxins amb la trobada d'autors locals, i un espectacle de lectura de textos d'autors locals amb acompanyament musical.

El dia 23 d'abril la Rambla s'omplirà amb 120 parades entre entitats, llibreries i floristeries, i també amb activitats, tallers, concursos, recitals de poesia, teatre, sardanes, i Showcooking.

Podeu consultar aquí tota la programació:

DISSABTE 21 D’ABRIL

21:00 Teatre a la Sala La Cate. M’esperaràs? de Taller de Teatre.
Autoria: Carles Alberola / Direcció: Jaume Alsina / Interpretació: Rubén Gifreu, Txema Alabert, Marta Juan i Maria Elena Heredia
Producció: Taller de Teatre.
Durada: 1 hora i 20 min, aprox. / Preu: 8 €. Socis de La Cate: 6 €. Venda d’entrades a la taquilla del Teatre Municipal el Jardí i, el mateix dia de la funció, a la taquilla de La Cate.

 

DIUMENGE 22 D’ABRIL
17:30 VI Revetlla de Sant Jordi a l'Auditori Caputxins Aforament limitat. Organitza: Biblioteca Fages de Climent
Trobada d’autors locals. Parlaments i fotografia de grup dels autors convidats aquest any.


18:00 "Et dono la meva paraula". Lectura de textos d’autors empordanesos amb acompanyament musical a la guitarra a càrrec de Glòria Cristina, Jaume Parés i Rusó Sala.


18:00 Teatre a La Cate amb M’esperaràs? de Taller de Teatre.
Autoria: Carles Alberola / Direcció: Jaume Alsina / Interpretació: Rubén Gifreu, Txema Alabert, Marta Juan i Maria Elena Heredia
Producció: Taller de Teatre.

 

DILLUNS 23 D'ABRIL DIADA DE SANT JORDI

Durant tot el dia | Placeta baixa de la Rambla parada de llibres de l’Ajuntament amb venda de volums i col·leccions d’edició municipal.
XII Fira d'Intercanvi de llibres de segona mà en català a la parada de l’Oficina de Català (OC).
 

Espai de creació de punts de llibre dels alumnes del Pla de Transició al Treball de Figueres (PTT), en col·laboració amb l'Oficina de Català. Els punts de llibre es
regalaran a totes les persones que intercanviïn un llibre a la parada de l'OC i a les que comprin llibres a la parada de l'Ajuntament. 

Partides de Scrabble en català obertes a tothom.
Concurs de Sant Jordi. Responeu les preguntes que us proposem i guanyeu un premi. Activitat oberta a tothom. Organitza: Oficina de Català de Figueres - Consorci per a la Normalització Lingüística.


11:00 i 11:50 Hores del conte (+ 3 anys) a la placeta baixa de La Rambla. La llegenda de Sant Jordi, amb Olga Cercós. Organitza: Biblioteca Fages de Climent.


12:00 Sardanes a la la plaça de L’Ajuntament amb la Cobla Foment del Montgrí. Organitza: Foment de la Sardana Pep Ventura
Taller rosa de fusta a les 12.30 h a la placeta baixa de La Rambla. Confecció d'una rosa de fusta. A càrrec d'alumnes i mestres de la UEC castell de Sant
Ferran. 


13:30 Showcooking a la placeta baixa de la Rambla. Showcooking d’un pastís i cupcakes amb forma de rosa a càrrec d'alumnes i mestres de la UEC HOSTALERIA. Organitza: Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà.


De 17:00 a 19:00 Biblioteca Humana a la plaça de l’Ajuntament. En lloc de llibres hi haurà persones amb històries per explicar i disposades a dialogar durant mitja hora amb qui li vingui de gust asseure's amb elles. Tria el títol del llibre que vols llegir i vine a descobrir persones que, com tu, tenen molt a dir. Una activitat que vol apropar la diversitat de Figueres i promoure la cultura de la pau i el diàleg entre els ciutadans, la reflexió, l'aprenentatge mutu i la tolerància.
Organitza: Xarxa de Convivència de Figueres

17:14  III Gran Dictat a la parada de l'Oficina de Català. Poseu a prova els vostres coneixements de llengua amb aquest divertit joc d’escriure paraules soltes correctament. Per commemorar l’Any Fabra, un dels dictats es dedicarà a la figura d’aquest il·lustre lingüista i gramàtic. Hi haurà premis per als guanyadors. Activitat oberta a tothom. Organitza: Oficina de Català de Figueres - Consorci per a la Normalització Lingüística


18:15 teatre a la placeta baixa de la Rambla El judici de Sant Jordi, de l’Aula de Teatre Eduard Bartolí. Organitza: Aula de Teatre Eduard Bartolí

19:00 "A tota veu" a la placeta baixa de a Rambla. Recitació de poemes en diferents llengües que es parlen a Figueres. Organitza: Òmnium Cultural de l’Alt Empordà.