Figueres celebrarà la castanyada a la Rambla amb concerts de Northern Cellos i Banda Neón

2021-10-22 14:30

El proper diumenge 31 d’octubre Figueres celebrarà a la Rambla la festa de la Castanyada. Tant a les 12 h com a les 18 h hi ha previstes actuacions musicals gaudint d'una ambientació de l’espai i acompanyades de panellets i castanyes.

La celebració de la castanyada té intenció de reivindicar una tradició local prou arrelada (la castanyera, els panellets, els moniatos) i presentar-la com una alternativa a tradicions foranies que els darrers anys han ocupat el seu espai. En aquest sentit, es preveu que la Rambla es guarneixi amb tota mena d’elements relacionats amb l’imaginari tradicional de la castanyada.

La dissenyadora Aida Susacasa s’ha encarregat del cartell que duu per lema “A Figueres som de castanyada, de panellets i de moniatos”, amb imatges diàfanes dels elements característics d’aquestes dates.

Cal dir que la festa serà oberta a tothom: des del divendres 22 d’octubre s’han relaxat les mesures en relació a les activitats i aquesta serà la primera a l’aire lliure que organitza l’Ajuntament en la que no caldrà inscripció prèvia ni limitar l’aforament. 

Pensades per a tots els públics, les actuacions musicals previstes són les següents: 

12.00 h. Northern Cellos. Probablement l’únic quartet de violoncels elèctrics del país i un dels pocs d’Europa. Escortats per un bateria, interpreten medleys (o popurris) propis de rock, pop, dance i metal. 

18.00 h. Banda Neon. Ofereixen un concert brillant de versions que flueix entre temes mítics de la música disco dels 80’s, la millor rumba i rock de tots els temps i fins i tot pel reggeton i trap més actual.