Figueres celebrarà el Dia Mundial del Teatre amb un Shakespeare i visites audioguiades dramatitzades al Jardí

2021-03-23 11:00

Aquest dissabte 27 de març és el Dia Mundial del Teatre i l’Ajuntament de Figueres ho celebra amb diferents propostes escèniques programades de dijous a dissabte.

El dijous 25 la Biblioteca de Figueres projectarà a l’Auditori Caputxins, emmarcat dins el Club de lectura d’òpera que ofereix LiceuBib, l’òpera "Otello" de Verdi. Aquest club ofereix als participants lectures, conferències i recursos d’informació per conèixer millor les obres operístiques així com avantatges per assistir a les funcions del Liceu, gràcies al suport del Gran Teatre del Liceu i el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya. La projecció del dijous, que tindrà lloc a les 18h, és gratuïta i oberta a tothom amb prereserva.

El divendres la companyia Parking Shakespeare torna a Figueres per portar-nos a escena al Teatre Municipal el Jardí (20h) la que es considera l’última l’obra de William Shakepeare, "La tempesta".

La nova proposta de la companyia és una peça per ser representada en sala, als teatres, i no a l’aire lliure com és habitual en els seus espectacles. És, a més, l’espectacle de cloenda de la celebració dels 10 anys del naixement de la companyia. El nou projecte compta amb la direcció de Marc Rosich, amb la música de Marc Sambola, composta especialment per aquest espectacle, i la direcció artística de Pep Garcia-Pascual. El text compagina densitat filosòfica i dramàtica amb elements de comèdia vibrant.

La gira de "La tempesta", que ha comptat amb el suport de la Xarxa Transversal, de la qual Figueres en forma part, acaba aquest cap de setmana després de passar per una desena de teatres catalans.

Per últim, el dissabte 27 de març, coincidint amb el Dia Mundial del Teatre, 10 teatres municipals de Catalunya inauguren de forma simultània l’espectacle sonor "C.A.M.E.S.: Comèdies Auditives en Moviment Espontànies i Sensorials", de la companyia Escarlata, projecte de producció pròpia de la Xarxa Transversal.

C.A.M.E.S., ideat en forma d’audioguia, proposa una visita guiada teatralitzada per les entranyes dels deu teatres, en el cas de Figueres al Teatre Municipal el Jardí, en un recorregut inèdit per espais poc o gens coneguts pels espectadors, com els camerinos, les sales d'assaig o l’escenari, tant davant com darrere les cortines.
Guiats per la veu en off dels personatges Josep Labsència i Maria Presència, i amb la proposta musical de la cantant, compositora i intèrpret mallorquina Joana Gomila, els espectadors descobriran per què porta mala astrugància que els actors vesteixin de groc o d’on ve la dita de “molta merda”, així com curiositats i anècdotes concretes de cadascun dels deu equipaments.

Els espectadors, proveïts d’audioguies sense fils per escoltar la peça de forma individual i simultània a tot el grup -d’entre 7 i 12 persones en cada passi-, participen de manera activa en la visita guiada fins a convertir-se en els protagonistes de la seva pròpia obra. A Figueres hi ha programades quatre funcions: 11h, 12.30h, 17.30h i 19.00h.

Les entrades per a les tres propostes (Otello, La tempesta i C.A.M.E.S.) es poden aconseguir a www.figueresaescena.koobin.com o bé a taquilla, el dijous de 19 a 21h a la del Teatre Municipal el Jardí i el mateix dia de les funcions, sempre que quedin places disponibles, en l’espai on té lloc la proposta.

Així mateix, l’Aula de Teatre i les companyies de teatre de Figueres faran la lectura del manifest del Dia Mundial del Teatre de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), que es difondrà a través de xarxes socials i en una falca auditiva el divendres abans de la funció de "La tempesta".