Figueres celebra el Dia Internacional del Teatre el diumenge 27

2011-03-21 08:00

L’Institut Internacional del Teatre (ITI, en les seves sigles en anglès) va instituir la celebració del dia mundial del teatre l’any 1961. Cada any, una important personalitat relacionada amb les arts escèniques escriu un missatge que serà reproduït al llarg del planeta durant els diferents actes de commemoració que s’organitzen el dia 27 de març. Malgrat diferents intents, a Figueres aquest dia no s’ha celebrat mai.

Per aquest motiu, l’Escola Municipal de Teatre Eduard Bartolí, convoca tota la gent del teatre de Figueres i comarca a celebrar-lo per primer cop, i més considerant que enguany el dia 27 s’escau en diumenge. Entenem per “gent de teatre” les actrius i els actors; directors, escenògrafs, figurinistes, il·luminadors; músics i ballarins; tramoies, electrotècnics, sonoristes, utillers; taquilleres, acomodadors i personal de teatre. Crítics i mitjans de comunicació. És a dir, a tots els que fan possible l’espectacle, i, en aquest sentit, d’una forma molt especial, els espectadors, sense els quals el teatre no existiria.

L'acte es farà aquest diumenge 27 de març, a les 12 del migdia al Teatre Municipal “el Jardí” en el decurs del qual, a més d’alguna sorpresa, es procedirà a la lectura del manifest i brindarem per la salut del teatre.

Aquest any, el manifest ha estat escrit per Jessica Kaahwa: dramaturga, actriu, directora i investigadora en teatre. Però més enllà de tot això, és molt respectada arreu del món per la seva tasca humanitària. Al 2001 es va doctorar en Història, Teoria i Crítica del Teatre per la Universitat de Maryland, als EUA. Actualment, Jessica Kaahwa és professora titular dels departaments de Música, Dansa i Teatre a la Universitat Makerere d’Uganda.