Figueres asfaltarà 13 carrers durant el segon semestre de 2014

2014-05-08 14:00

Els serveis tècnics de l'Ajuntament de Figueres han enllestit el projecte del Pla d’Asfaltatge corresponen a l’exercici 2014. El Govern municipal ha previst que s’actuarà en 13 àmbis de la ciutat, millorant 11.836,10m2 de via pública. El pressupost previst de les obres és de 274.182,55 euros (IVA inclòs). Aquestes es licitaran i executaran durant el segon semestre d’aquest any, un  cop finalitzada la tramitació administrativa.

S’actuarà als carrers Portlligat, Jòncols, Calçada dels Monjos, Monturiol, Castelló, Mendez Núñez, Sant Pau, de l’Oliva, Riumors, Ponent, Pujades i avinguda Marignane. A més també al sector Capallera, a les cruïlles de l’av. Perpinyà amb els carrers Pení i Albera, respectivament.

El tipus d’intervenció a realitzar a cada àmbit s’ha definit tenint en compte l’estat de l’asfalt, la caixa del paviment o l’existència, o no, de rigola i el seu estat de conservació. Depenent d’aquests paràmetres es durà a terme un tipus d’actuació concret que pot anar, entre d’altres, d’utilitzar més o menys gruix d’asfalt o la utilització d’una capa d’asfalt tipus”slurry” (de 5 mm). Aquest últim mètode ja s’ha provat de forma experimental en algun punt de la ciutat i en breu, i fora del pla d’asfaltatge 2014, es farà a diferents trams dels carrers Vilafant i Concòrdia.

En paral·lel, els serveis tècnics ja treballen en un pla de voreres que ha de servir per resoldre problemes d’accessibilitat i seguretat inclosos en alguns dels àmbits que s’asfaltaran. Els punts on es milloraran les voreres són els carrers Portlligat, Montgó, Calçada dels Monjos, Monturiol, Castelló, de l’Oliva i Ponent. En aquests dos últims casos a la cruïlla amb Pere III. Les millores de seguretat i accessibilitat també arribaran a l’av. Marignane i a les cruïlles de l’av. Perpinyà amb els carrers Pení i Albera.

El regidor de Serveis Urbans, Joaquim Felip, recorda que “aquestes actuacions s’emmarquen en la voluntat del Govern municipal de millorar, de forma constant i any a any, la via pública de Figueres. Ja sigui a través d’asfaltar carrers o actuant en voreres”. D’altra banda, Felip avança que aquest 2014 podrem ampliar les actuacions i arribar a més punts de la ciutat gràcies a una subvenció de 400.000 euros que hem tramitat amb la Diputació de Girona.