Figueres acull dijous la trobada dels serveis de farmàcia dels hospitals comarcals catalans

2014-11-04 21:00

El dijous 6 de novembre es trobaran al Castell de Sant Ferran de Figueres representants dels serveis de farmàcia dels hospitals comarcals de Catalunya, una jornada que comptarà amb les intervencions de professionals de l’Agència Espanyola del Medicament, del Servei Català de la Salut, de diferents centres hospitalaris i d’altres entitats avaluadores.

En la 24a Jornada dels Serveis de Farmàcia dels Hospitals Comarcals de Catalunya, organitzada enguany per la Fundació Salut Empordà, es parlarà dels resultats en salut obtinguts amb els tractaments farmacològics. Carles Quiñones, cap del Servei de Farmàcia de la Fundació Salut Empordà, destaca la importància “de l’avaluació dels resultats en salut, ja que permet mesurar l’eficàcia i seguretat del tractament i valorar el rol que hi tenen els diferents agents implicats en el procés de prescripció, dispensació i administració dels medicaments”.

La correcta valoració dels resultats en salut és clau per guanyar la màxima eficiència possible ja que la compra de medicaments dels serveis de farmàcia és una de les despeses més importants dels centres, després de recursos humans. A la Fundació Salut Empordà ascendeix a 5,8 M d’euros, l’11% del pressupost total.

Quiñones explica que “es considera que més d’un 50% dels nous medicaments tenen alternatives més adequades, habitualment amb un menor impacte econòmic. Per això és important assegurar un bons resultats en salut, garantint l’eficàcia i seguretat del tractament al millor cost possible, per poder aprofitar al màxim els recursos disponibles”.

La jornada arriba a la seva 24a edició i ha anat creixent en importància talment com ho han fet els serveis de farmàcia dels hospitals comarcals que actualment proveeixen els medicaments dels pacients ingressats, els tractaments endovenosos de l’Hospital de Dia Oncològic i també la medicació hospitalària de dispensació ambulatòria a pacients externs, participació en assajos clínics.