Figueres acollirà un nou festival de novel·la i crònica negra anomenat 'Ceba Negra'

2021-12-28 14:00

Figueres acollirà la primera edició del festival de novel·la i crònica negra: Ceba Negra.  L'esdeveniment està organitzat per l' Ajuntament de Figueres i l'associació Acocollona't amb el suport de Jacint Casademont, la llibreria Bookman i Xavi Gorro.

Durant el primer cap de setmana de març reconeguts escriptors, autors i periodistes de crònica negra, true crime i novel·la negra participaran en el festival. Entre els primers noms que han avançat hi destaquen la periodista del Punt Avui Tura Soler que ha escrit El pantà maleït: les morts de Susqueda, el periodista de La Vanguardia Toni Muñoz i autor del llibre Solo tu me tendrás  sobre el crim de la guàrdia urbana, el doctor forense Narcís Bardalet, l'autora del podcast criminopatia Lara Tisca i la periodista del programa Crims, Anna Punsí. En les properes setmanes es confirmaran més participants.

El festival es realitzarà el dissabte 5 de març a l'auditori Caputxins i altres dos dies a diferents espais de la ciutat. Hi haurà taules rodones, presentacions i conferències  i es tractaran temes com l'evolució del periodisme de crònica negra, la comunicació del true crime i l'explosió del gènere recentment. També es realitzarà en directe el podcast "La nit més fosca", entre altres activitats. 

Pel regidor de cultura Alfons Martínez "La novel·la negra i el gènere negre està en un bon moment de reconeixement de públic i aquest festival serà de ben segur un punt de trobada del gènere a nivell català. A més, podrem gaudir d'excel·lents escriptors i periodistes que darrerament han escrit obres amb molt d'èxit d'audiència".