Figueres acollirà la jornada 'Una oportunitat pel teu negoci: el talent jove' el 3 de juny

2013-05-28 15:00

L’Ajuntament de Figueres, a través de l’àrea de Promoció Econòmica, ha organitzat una jornada per promocionar el talent dels joves entre les empreses. Serà el proper dilluns 3 de juny, des de les 9 del matí, a l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà i estarà presidida per l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip.

Diferents informes i estudis de la Unió Europea indiquen que la recuperació econòmica exigeix als països, al seu teixit econòmic i empresarial capacitat per a innovar no només en la producció sinó sobre tot en la gestió dels seus recursos humans. El mercat econòmic i laboral  busca flexibilitat, capacitat creativitat, mobilitat o dinamisme, entre altres. Uns atributs que no neixen per si sols, sinó que necessiten d'un context que ofereixi  oportunitats. A més, la Comissió europea  assenyala també als joves com un col·lectiu d’atenció prioritària en les mesures a perfilar sobre ocupabilitat i en relació al creixement sostenible per part dels seus estats membres.

És amb totes aquestes premisses que l’Ajuntament de Figueres, amb col·laboració amb la Fundació CEPAIM, ha organitzat la jornada que porta per títol “Una oportunitat pel teu negoci: el talent del jove”. Té per objectiu proporcionar un espai compartit per empreses, administracions i professionals orientat a reflexionar sobre el talent jove i les eines que s’han d’oferir per fer-los sentir capaços per a fer front amb èxit els reptes professionals i laborals actuals i de futur.

La jornada també s’ha plantejat perquè sigui un espai informatiu sobre els diferents serveis i actuacions de l’àrea de Promoció Econòmica i de la Fundació CEPAIM per assessorar i recolzar la gestió de la diversitat i del talent del jove. Finalment també s’ha ideat la trobada per posar en comú les estratègies de gestió de persones i de compromís amb el territori com a eines clau dels programes d’innovació per part de l’empresa a fi de tenir un creixement continuat i sostenible.

El públic objectiu al que va dirigit aquesta jornada el formen directors/es, gerents, responsables de Recursos Humans d’empreses, corporacions locals, administració pública i professionals del sector juvenil i ocupacional.

La inscripció és gratuïta i es pot fer omplint un formulari que es troba al web www.cepaim.org/talent.

Aquest projecte està subvencionat pel SOC i el Fons Social Europeu, d’acord amb el Programa d’Experiència Professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya “Joves pe l’ocupació”.