Figueres a Escena enceta les residències tècniques d'estiu amb la companyia Trashèdia AP-7

2023-07-14 19:00

Figueres a Escena, la programació escènica i musical de l'Ajuntament de Figueres, cada estiu programa un cicle de concerts gratuïts a l'aire lliure per promocionar artistes locals i formats més íntims.

Des de l'any passat, però, aquesta programació també inclou mostres de projectes escènics en creació. Aprofitant la baixada d'activitat al Teatre Municipal el Jardí durant els mesos de juliol i agost, s'aprofita l'equipament per donar suport a companyies amb residències tècniques. Enguany, s'acollirà a tres joves companyies - Trashèdia AP-7, Uku Pacha i Las Calatrava -, que també oferiran un assaig obert al públic dels seus processos creatius, i a l'artista de circ Àfrica Llorens, que ja va fer una mostra del seu nou projecte Foradada en el marc del Figueres es Mou i seguirà creant al Teatre aquest estiu.

L'objectiu, a banda d'oferir un suport tècnic a les companyies, també es donar l'oportunitat al públic de veure propostes escèniques en un estat més embrionari, per tal que puguin entendre millor el procés creatiu d'una peça i puguin compartir amb les companyies i artistes les seves opinions i sensacions sobre aquesta experiència. Els tres assajos són gratuïts, però cal inscriure's prèviament a figueresaescena@figueres.org o bé trucar al 972 50 19 11.

Transhèdia AP-7 serà la primera a fer residència del 17 al 21 de juliol

Aquesta companyia, dirigida pel jove fortianenc Quim Palmada, va ser becada amb una Beca Agita 2022 de l'Ajuntament de Figueres pel projecte escènic híbrid Fins i tot les rentadores, que ha modificat el títol per Caín loops I did it again. Es tracta d'una reinterpretació lliure del mite de Caín i Abel per parlar de la repetició de la violència en la humanitat i la condemna de la solitud del primer assassí des del Tik Tok, el cos i la paraula.

A Figueres treballaran amb la continuació del work in progress que ja van presentar en el marc de la Beca DespertaLab a la Nau Ivanow de Barcelona, en la qual hi col·laborarà la coral figuerenca Estem d'Acords.

La mostra oberta al públic serà el divendres 21 de juliol a les 19 hores al Teatre Municipal el Jardí. Les reserves ja estan pràcticament exhaurides.

Les properes mostres de les altres companyies residents seran els dies 3 d'agost (Uku Pacha) i 24 d'agost (Las Calatrava).