Figueres i Perpinyà treballaran juntes per garantir el desenvolupament sostenible de la regió

2011-02-15 15:00

Figueres i Perpinyà, amb l’aglomeració de municipis a l’entorn de la ciutat francesa, treballaran conjuntament per a la implantació de polítiques mediambientals als dos costats de la frontera. Una voluntat que es va fer oficial, ahir a Perpinyà, amb la signatura d’un conveni entre els alcaldes de les dues ciutats, Santi Vila i Jean-Marc Pujol, i el president de la Comunitat d’Aglomeració Perpinyà Mediterrània, Jean-Paul Alduy.

Tal i com consta en el document les tres administracions es comprometen a la promoció d’una economia sostenible; a la implantació de polítiques d’estalvi d’energia i producció d’energies renovables; a la promoció del transport col·lectiu; o, entre d’altres, a la protecció dels recursos i dels espais naturals. Per coordinar totes aquestes accions, es crearà un comitè de seguiment i taules de treballs específiques.

Per l’alcalde Santi Vila “s’ha de destacar la voluntat de sumar esforços entre les dues ciutats i les seves àrees urbanes. Són un seguit d’accions que passen per sobre de les fronteres i que ajudaran a fer més sostenible i millor la nostra regió”.

Pel regidor de Medi Ambient, Richard Elelman, “aquestes sinergies ens ajudaran a ser una regió capdavantera en polítiques d’energia renovables, fet que ens permetrà crear una font de riquesa i, el més important, una nova oferta laboral a la zona”.