Figueres serà ciutat universitària per uns dies gràcies al festival Ingràvid

2011-09-09 11:00

Figueres es convertirà en una ciutat universitària per uns dies gràcies al conveni entre Z.E.T.A., productora del Festival d'Art Contemporani de l'Empordà INGRÀVID, i la Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació que organitzen conjuntament el curs "Art, individu i ciutat. Teoria i pràctica de la intervenció artística en l'espai públic". El seminari tindrà lloc els dies 9, 10 i 11 de novembre al Teatre Municipal El Jardí de Figueres, coincidint amb la celebració del festival.

Aquest curs, adreçat a estudiants, artistes, professionals i teòrics de la pràctica artística i cultural, i a qualsevol altra persona interessada, ofereix als participants la possibilitat de fer una intervenció artística a la ciutat de Figueres a més de fer-los reflexionar sobre la relació de l’individu amb la ciutat contemporània i la manera com l’art vehicula aquesta relació. Estructurat en dos marcs, teòric i pràctic, el curs constarà dels tallers que portarà a terme l'artista visual Domènec (www.domenec.net) i que tindran com a resultat final la intervenció artística a l'espai públic, que s'executarà durant el festival INGRÀVID.

En els seminaris teòrics, impartits per filòsofs, artistes, filòlegs i arquitectes, s’oferiran una sèrie d’eines per conceptualitzar el projecte d’intervenció artística a la ciutat. El curs està dirigit per Lucila Mallart, llicenciada en Humanitats i professional independent de la gestió cultural, i a banda de l'artista visual Domènec, hi intervindran l'arquitecte municipal de Figueres i historiador Joan Falgueras; la professora de Filosofia de la Universitat de Saragossa i de la UOC i coordinadora de la Fundació Espai en Blanc, Marina Garcés; el professor de Filologia Alemanya a la Universitat Complutense de Madrid Germán Garrido; l'arquitecte i professor d'Història de l'Art i de l'Arquitectura a la Universitat Politècnica de Catalunya, Enric Granell; l'autor de vídeo i nous mitjans, codirector dels Arxius de l'Observatori (OVNI, Observatori de Vídeo No Identificat) i llicenciat en Història de l'Art, Toni Serra.

El festival INGRÀVID ja ha abordat la relació entre la cultura contemporània i la ciutat en altres edicions. Us adjuntem imatges de la ponència Cultura i ciutadania, amb Jorge Luis Marzo i Tere Badia, dins la programació d'INGRÀVID 2010.

En la seva tercera edició, el festival INGRÀVID, que un any més vol apropar l'art contemporani a tots els públics a Figueres, amplia la seva programació i es trasllada al mes de novembre, pel que se celebrarà entre els dies 9 i 19 de novembre de 2011.

Foto: ROXYTO per INGRÀVID 2010