Figueres regularà que els ciutadans i ciutadanes no portin la cara tapada en els edificis i equipaments municipals

2010-06-21 14:27

L’Ajuntament de Figueres modificarà l’Ordenança de Civisme i Convivència perquè els ciutadans i ciutadanes no portin la cara tapada en els edificis i equipaments municipals. És una novetat que el Govern municipal establirà arrel del Pacte Cívic per a la Convivència, un document que es desprèn de l’acord de govern subscrit el passat 12 de març de 2010.

Per dur a terme aquest document, i a iniciativa de les regidories de “Drets Civils, Solidaritat i Cooperació”, d'”Acció Cívica” i de “Barris i Participació Ciutadana”, l'Ajuntament de Figueres s'ha presentat a la convocatòria del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya per a projectes de desenvolupament, consolidació de polítiques locals de foment del civisme i la dinamització comunitària per als anys 2010 i 2011.

Aprofitant l'avinentesa d'aquesta convocatòria s'endegarà un “Pla Local de Civisme” amb l’objectiu que sigui actiu i participatiu, per tal d'enfortir la implicació dels figuerencs i figuerenques. Aquest procés de dinamització cívica i comunitària és previst que culmini amb l'adequació de la vigent “Ordenança de Civisme i Convivència”, a la creixent interculturalitat que configura el teixit poblacional figuerenc i que fa aconsellable promoure el foment del civisme intercultural a la nostra ciutat.

Des del Govern municipal es creu que aquesta és la millor manera de contribuir a la llarga tradició integradora de Catalunya i de fomentar el model de convivència adient entre els diferents col·lectius que conflueixen a la ciutat de Figueres. És en aquest marc d'actuació on, per exemple, s'haurà de regular que els ciutadans i ciutadanes en els edificis i equipaments municipals no portin una indumentària que, en tapar-los la cara, dificulti la identificació personal.