Figueres presenta un contenciós administratiu contra l'àrea de desenvolupament prioritari de l'energia eòlica proposada per la Generalitat

2010-10-12 09:35

L’Ajuntament de Figueres ha decidit, en el decurs de la Junta de Govern Local, tirar endavant les accions judicials i contencioses administratives corresponents contra l'àrea de desenvolupament prioritari de l'energia eòlica proposada per la Generalitat de Catalunya a l’Alt Empordà. Aquesta decisió s’ha pres després que el Govern català desestimés el recurs d’alçada presentat per l’Ajuntament el passat mes d’agost i per tant s’esgotin les vies administratives contra l’esmentat pla.

L’Ajuntament s’oposa frontalment al Mapa eòlic de Catalunya, que preveu crear una de les vuit àrees de desenvolupament prioritari de l'energia eòlica a l’Alt Empordà, concentrada en set municipis del nord de la comarca, obviant la proposta territorial que el passat mes de febrer aprovava el Consell d’Alcaldes, en un trobada a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

El Consell d’Alcaldes va concloure, basant-se en un informe de l’Institut Cerdà, que el millor emplaçament per minimitzar l’impacte visual era col·locar els parcs eòlics al llarg del corredor d’infraestructures del TAV, la NII i l’AP7. Proposta que, al contrari que a del Govern, no causaria un impacte paisatgístic a la carena de l’Albera i que fins i tot podria donar més MW d’energia (entre 195 i 265 la proposta del territori pels 200 que preveu la Generalitat).

A més, cal recordar que la proposta de la Generalitat afecta a espais que com l’Albera que formen part de la Xarxa Natura 2000. Una condició que protegeix aquest paratge empordanès de la instal·lació d’un parc eòlic, sempre i quan existeixin alternatives. Condició que amb la proposta del Consell d’Alcaldes es compleix amb escreix.