Figueres presenta el Pla d’Inclusió Social en una jornada tècnica

2010-06-01 14:31

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, acompanyat pel director del serveis territorials d’Acció social i ciutadania Josep Viñas, ha donat el tret de sortida, a una jornada tècnica per presentar del Pla d’Inclusió Social de la ciutat.

El document, elaborat des de l’oficina tècnica del Pla d’Inclusió social de l’Ajuntament, es planteja com un full de ruta de les polítiques locals de Figueres a l’hora de promoure el benestar de la població pel que fa a set àmbits: renda, ocupació, formació, habitatge, salut, xarxa relacional i participació i ciutadania.

Durant l’any 2009 i principis de 2010, l’Oficina Tècnica del Pla ha elaborat una diagnosi dividida en tres parts: un recull d’indicadors estadístics clau sobre els set àmbits esmentats; una anàlisi de les polítiques municipals per a la inclusió social; i, finalment, una recollida d’informació amb l’objectiu d’elaborar una guia de les actuacions més inclusives desplegades per l’Ajuntament i per les entitats externes.

Com a principals reptes de la ciutat destaca la inserció laboral i ciutadana del jovent d’origen extracomunitari o l’assistència a la població de més de setanta-cinc anys, majoritàriament dones. Com a potencialitat, es detecta la voluntat dels agents que treballen per a la inclusió social d’actuar de manera conjunta per evitar situacions d’exclusió i pobresa i per augmentar les oportunitats de tota la població.

El document s’ha presentat, a la seu del Centre d’Innovació i Emprenedoria, davant d’un públic format per càrrecs electes, personal municipal i representants d’altres administracions i d’entitats i associacions de la ciutat, així com tècnics de plans d’inclusió d’altres territoris.