Figueres distingeix a Josep Mª Bernils i Mach com a Ciutadà d’Honor

2010-12-17 09:00

L’Ajuntament de Figueres ha nomenat a Josep Mª Bernils i Mach (Figueres, 1929) Ciutadà d’Honor, un reconeixement que s’atorga per segona vegada des de la creació del reglament d’honors i distincions, document que en els seu orígens va crear i redactar el mateix Bernils durant la seva etapa de funcionari municipal.

En un acte celebrat el dimarts passat al saló de sessions, en la més estricta intimitat per desig de l’homenatjat. Bernils va recollir de mans de l’alcalde, Santi Vila, i en companyia de la seva família, el diploma que l’acredita com a Ciutadà d’Honor de Figueres, una decisió presa amb els suport de tots els grups municipals del consistori.

En el seu discurs, Bernils va fer un repàs per la seva trajectòria com a cronista i historiador local, així com per la seva trajectòria com a funcionari de l’Ajuntament i va explicar els seus inicis en el món del periodisme local i la seva posterior carrera com a fundador de diferents publicacions figuerenques i col·laborador en diaris i revistes d’arreu del país.

L’alcalde va lloar la trajectòria del cronista oficial de la ciutat, posant-lo com a exemple per a tots els figuerenques, a més de destacar l’extensa obra que Bernils, en forma de llibres i articles, ha deixat escrits i que són claus per escriure el relat de la història de la segona meitat del segle XX a Figueres. També ha publicat monografies sobre municipis empordanesos i al llarg de la seva vida ha rebut el reconeixement de diverses entitats ciutadanes i comarcals per la seva tasca divulgativa.