Figueres demana a la Generalitat que prengui mesures evitar que incidents com la tensió veïnal de Salt es reproduiexin a altres municipis gironins

2010-02-23 20:09

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, alerta que els fets ocorreguts ahir a Salt, quan una manifestació de veïns i veïnes reclamant més seguretat va provocar la suspensió d’un ple municipal, es poden reproduir a moltes de les ciutats de la demarcació. Per Figueres les preocupacions i reivindicacions exposades pels veïns de Salt, són les mateixes que es produeixen a la capital de l’Alt Empordà i altres ciutats com Lloret de Mar, Girona ciutat o Blanes, entre d’altres.

Des de Figueres s’alerta que els paràmetres que han desencadenat la sensació d’inseguretat a Salt es reprodueixen a moltes ciutats gironines: alt índex d’aturats -mitjana del 17% a la demarcació-; augment de l’índex d’immigració -Salt i Lloret de Mar amb més del 40% o Figueres amb el 29%- i la manca d’efectius policials arreu de la demarcació.

La capital de l’Alt Empordà demana a la Generalitat de Catalunya que prengui mesures en matèria de seguretat, inserció laboral i formació, exercicint el lideratge que li correspon.