Figueres Decideix es converteix en Assemblea Empordanesa per a la Independència

2010-08-18 09:52

Dijous 29 de juliol va tenir lloc l'última assemblea de "FIGUERES DECIDEIX" i l'entitat-pont que s'havia batejat provisionalment com "FIGUERES PROPOSA". Els presents van decidir rebatejar els resultants de totes les iniciatives presents amb el nom ASSEMBLEA EMPORDANESA PER LA INDEPENDÈNCIA (AEI). Aquest espai unifica a tots els voluntaris de totes les plataformes empordaneses per la consulta, Figueres Proposa, als que aleshores varen votar i als que ho ferien ara, la presència dels partits independentistes del nostre petit país i moltes altres entitats patriòtiques de caire cívic i cultural que actuen aquí.

Les primeres propostes sorgides en aquest marc són activitats unitàries i transversals a organitzar de cara a l'Onze de Setembre, així mateix una marxa de torxes per al vespre del 10, l'organització d'autobusos per participar en l'Aplec Independentista d'Arenys de Munt (en ocasió de l'aniversari de la primera Consulta) del dia 12, el Correllengua, col·laborar amb iniciatives d'altres organitzacions, etc. Sempre com a hereus de l'esperit de les consultes, independentisme, societat civil i transversalitat oberta a tohom, més enllà de les respectables militàncies personals. La idea rau en que no podem deixar el país només en mans dels dits polítics, i que per tant tots i cadascun de nosaltres hi tenim a dir i molta feina a fer, abans-i-després de les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Ningú ferà la nostra feina si no la fem nosaltres mateixos primer i amb convicció i voluntat ferma de construir país.

La propera reunió de l'AEI tindrà lloc aquest dimecres 18 d'agost a les 20.00, a l'Antaviana (c/Pere III, 16, entre els carrers Sant Pau i Nou, a Figueres), per a debatre i iniciar les accions anteriorment descrites, de forma prioritària les de setembre.