Figueres celebrarà un ple extraordinari en suport al model d’immersió lingüística

2011-09-10 11:30

L’Ajuntament de Figueres celebrarà un ple extraordinari per manifestar el rebuig a les sentències del Tribunal Suprem espanyol i la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que posen en perill el sistema d’immersió lingüística als centres educatius de Catalunya. El ple s’ha convocat de forma extraordinària aquest dilluns 12 de setembre, a partir de la una i cinc minuts del migdia.

L’alcalde Santi Vila destaca la funció del català com a símbol d’identitat nacional i recorda que “la immersió lingüística a l’escola catalana va néixer fa més de trenta anys amb la voluntat de reivindicar l’ús del català  i normalitzar la presència de la nostra llengua a Catalunya, que estava en un clar desequilibri respecte el castellà. I amb els resultats obtinguts es demostra que es tracta  model és vàlid i necessari per mantenir viu el coneixement i ús de la llengua al país, a més de permetre un coneixement del castellà comparable o superior a qualsevol altre punt de l’Estat”.

Amb aquesta proposta, l’Ajuntament s’adhereix a la moció que la plataforma somescola.cat ha fet pública en les darreres hores i que ha fet arribar a les diferents administracions del país.