Figueres ampliarà els Jardins Puig Pujades en més de 1.300 metres quadrats

2010-12-13 16:00

El Govern municipal ha arribat a un acord amb el propietari i el llogater d’una finca del carrer Nou que permetrà l’ampliació dels Jardins Puig Pujades en uns 1.300 metres quadrats.

Per fer possible aquesta ampliació, l’Ajuntament adquirirà el jardí interior de l’esmentada finca aprofitant que s’hi obrirà un local de restauració. Un negoci que tindrà accés des del carrer Nou i des dels jardins a través d’una terrassa amb taules i cadires.

L’Ajuntament comprarà una porció de 311,46 m2, per valor de 43.423, 86 euros, als propietaris de la finca. Per la seva banda, el llogater -a canvi de la ocupació de via pública durant 15 anys per a la terrassa amb les taules i cadires- pagarà les obres d’urbanització d’aquest espai i de l’accés a una finca municipal de 1.050 m2 situada darrera del Teatre Municipal el Jardí. Una obra que té un pressupost inicial de 150.000 euros.

La compra de la finca permetrà obrir a la ciutat un solar municipal de més de 1.000 m2, una operació que fins ara no havia estat possible perquè el seu accés era massa reduït i no permetia construir-hi escales i rampes per garantir-ne la seva accessibilitat.

Els serveis municipals treballen ja en la redacció del projecte d’obra, el qual també incorporarà una tanca de separació entre la plaça Josep Pla i els Jardins Puig Pujades per a poder controlar l’horari d’utilització d’aquest nou espai de ciutat i garantir-ne la seguretat.