Figueres acollirà la primera Fira Alimentària de la Catalunya Nord

2011-11-21 18:00

El proper cap de setmana, 26 i 27 de novembre, la plaça Catalunya de Figueres acollirà la primera edició de la Fira Alimentària de la Catalunya Nord. Una mostra que reunirà a una quinzena de petits productors de Perpinyà i el seu entorn. S'hi podran comprar productes com formatges, vi, confitures, pa o melmelades, entre d'altres.

L'Ajuntament de Figueres ha obert les seves portes a aquest primer projecte de mercat transfronterer amb l'objectiu de traslladar la idea a França i organitzar, un mercat de productes empordanesos a Perpinyà, la primavera de l’any vinent. Una circumstància que permetrà als productors de l'Empordà fer promoció i presentar els productes empordanesos més enllà del país.

A l’entorn de la fira també s’han organitzat altres activitats protagonitzades per entitats com l’USAP i l’Escola d’Hostaleria de l’Empordà. En aquest últim cas, els seus responsables han organitzat una Jornada Tècnica de presentació de productes a la Sala Ferran Adrià de l’equipament educatiu. La jornada es farà el 25 de novembre, a les 18 hores, i té l’objectiu d’aprofundir i conèixer els productes que es trobaran el cap de setmana a la fira. A més. l'Associació Hotels de Figueres, ha activat una promoció en motiu de la fira.

Per altra banda, i seguint la política de promoció de projectes i accions transfronteres, la ciutat de Figueres acollirà la presentació de tots els projectes transfronterers actualment en curs amb l'acte "Accions transfrontereres: una eina per a la crisi". L'acte tindrà lloc el 30 de novembre, a partir de les onze, al Castell de Sant Ferran. Les universitats de Girona i Perpinyà presentaran, entre d'altres projectes, el Cultur Pro, l’EICT, Etfersaso, el Tranversalis o el Res'pir.