Ferriol Macip és el rei de les Nyacres d'Espolla 2013

2013-07-22 08:00

Dissabte 20 de juliol es va celebrar a Espolla el concurs per a coronar el Rei o Reina de les Nyacres. Davant d’unes 800 persones, recuperà el títol Ferriol Macip, que prengué així el relleu a Mateu Matas, Xurí.  Setze cantadores i cantadors es van presentar al concurs en aquesta edició, dels quals vuit van passar a la segona ronda. A la final, Ferriol Macip s’enfrontà amb l’ídol local, el jove Quim Carandell, que va despertar la passió d’un públic entregat i més nombrós que mai en aquesta Trobada.

Després de nou edicions celebrades el mes de gener, la Trobada de Cantadors es passà a l’estiu per resoldre la manca d’espais tancats a Espolla que poguessin acollir el creixent nombre d’espectadors. En aquesta segona edició estival, la Trobada es consolida com el principal esdeveniment a Catalunya dedicat a la glosa, o cançó improvisada.

Juntament amb la Trobada de Cantadors, s’ha celebrat per segona vegada l’Escola d’Estiu de Glosa, que aquest any ha aprofundit en el coneixement de la jota. 35 alumnes han pogut conèixer aquesta branca de la cultura popular com a recurs pedagògic i lúdic. Han format part de l’equip docent d’aquesta edició professionals com Carles Belda, Marcel Casellas o Helena Casas. També s’ha comptat amb la presència de Pep Gimeno Botifarra com a professor convidat.