Ferran Roquer inaugura les jornades Girona Turisme Networking organitzades per l'Espai Armengol

2014-02-27 16:30

El director dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació, Ferran Roquer, ha defensat aquest matí que el sector turístic gironí treballi amb un producte lligat als nous valors, com són la sostenibilitat, la proximitat i els productes naturals, i també la solidaritat, l’economia neta i els orígens. Ho ha dit en el marc de la conferència “Eixos estratègics de futur del turisme gironí” que forma part de les jornades Girona Turisme Networking, organitzades per l'Espai Armengol de Vilajuïga. Roquer considera que els períodes de crisi econòmica comporten l’aparició de nous models empresarials i de valors i que el sector turístic ha d’adaptar-s’hi en dos vessants: “en primer lloc, per fer sinergies amb altres empreses del mateix àmbit, per exemple a través de cooperativisme i paquets multiempresarials i, en segon lloc, per poder fer una oferta autèntica, lligada al territori”.
 
Despatxar llits o vendre sensacions
Ferran Roquer considera que l’estratègia de futur per a les comarques gironines passa perquè el sector sigui capaç de crear productes turístics a partir dels recursos i serveis existents a casa nostra: “S’ha de passar de despatxar llits a vendre sensacions, és a dir, s’ha de oferir una experiència que motivi un viatge”.  Al mateix temps, ha destacat que cal fer una oferta “basada en el valor afegit i en la qualitat a preus raonables, no a preus baixos”, i que cal aprofitar els parcs naturals, “que són un filó molt important”, i l’espai transfronterer. Pel director dels Serveis Territorials s’ha de treballar també amb l’àmbit educatiu perquè la formació estigui lligada a les necessitats del territori, ja sigui en l’àmbit universitari, en els cicles específics i en els idiomes. Durant el 2013 han visitat les comarques gironines 2,6 milions de turistes estrangers, un 8,8% més que l’any anterior. Aquesta xifra representa el 17,22% de tots els turistes que han visitat Catalunya.

Segmentar el mercat
En la conferència, que ha reunit representants municipals, de l’àmbit universitari i empresaris del sector, Roquer ha remarcat que l’estratègia de futur per a les comarques gironines “no passa per aconseguir el lideratge en costos ni en l’especialització sinó en la segmentació del mercat”: el turisme actiu i esportiu, l’accessible, el familiar, el de salut i benestar, el gastronòmic, el cultural, el religiós, l’enoturisme, el shopping, entre d’altres. En aquest sentit, ha manifestat que “la competitivitat en el futur requereix rendibilitzar totes les alternatives i generar especialitats per aconseguir també una major desestacionalització”. La conferència ha acabat amb un debat obert amb tots els assistents.
 
Girona Turisme Networking
La conferència de Ferran Roquer forma part de les primeres jornades Girona Turisme Networking, organitzades per l'Espai Armengol i que es clouran dijous vinent amb la conferència del gerent del Mercat Nord-Est-Meditarrani de Renfe Viajeros S.A, Félix Martín. L'Espai Armengol és el projecte de Responsabilitat Social Corporativa de la productora i empresa de comunicació Visual13. El centre, amb tres anys de funcionament, és un espai obert a la ciutadania amb una programació estable que vol fomentar arreu la creativitat empresarial, social i cultural i impulsar l'ús de l'audiovisual i de les noves tecnologies.