Ferran Adrià rebrà el premi Entramuntanat de l'Any el 4 de març

2014-02-19 18:00

Considerat per a molta gent una de les persones més creatives del món, la projecció internacional del cuiner Ferran Adrià només s'entén com una personalitat i manera de fer molt arrelada al territori empordanès. Ferran Adrià (l'Hospitalet de Llobregat, 1962) rebrà el premi Entramuntanat de l'Any 2013 que lliura l'associació d'empordanesos que viuen o treballen a Barcelona el 4 de març en una vetllada al restaurant The Mirror, de la capital catalana. 

Amb una trajectòria feta amb l'esforç i la feina del dia a dia, Ferran Adrià rep invitacions de tot arreu per fer conferències i fa uns dies es va inaugurar una mostra de dibuixos sobre el procés de creació de les seves receptes al Drawing Center de Nova York. 

Imaginació, fantasia, coneixement, emocions i felicitat són conceptes lligats a la seva experimentació a la cuina. Un creador amb projecció mundial que, segons els que el coneixen, mai ha deixat de ser un home de proximitat amb la seva gent, Roses i l'Empordà. 

El sopar del 4 de març servirà també per celebrar el 20è aniversari dels Entramuntanats-Empordanesos a Barcelona. 20 anys que se celebraran a The Mirror Restaurant per gaudir de plats elaborats sota la tutela del prestigiós xef Paco Pérez, propietari també del Restaurant Miramar de Llançà, dues estrelles Michelin, i precisament premi Entramuntanat de l'Any 2010.

Ferran Adrià rebrà una reproducció del Gegantó Tramuntana, disseny original d'Eduard Bartolí, que forma part de les figures del seguici popular de Figueres.