Ferran Adrià reivindica la qualitat de la pesca gironina a l'Escala

2010-12-15 18:00

El cuiner Ferran Adrià ha reivindicat avui la qualitat de la pesca gironina. Adrià ha participat juntament amb el també cuiner Joan Roca a la jornada “El cuiner aprèn del pescador”, on pescadors i restauradors gironins s’han reunit per intercanviar experiències i que ha comptat amb la participació d’unes 200 persones.

La jornada, organitzada per la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona amb el suport del Departament d’Agricultura i Acció Rural de la Generalitat, estava pensada per donar informació i resposta a tots aquells dubtes que té el sector de la restauració al voltant dels productes de la pesca.

Durant tot el matí, representants de diferents confraries gironines han explicat als cuiners i restauradors quines són les diferents modalitats de pesca i quina diferència representa respecte el peix. També han explicat quines són les espècies que es capturen a les llotges gironines i com distingir-les, quines són les millors èpoques per a cadascuna de les espècies i les propietats nutritives del peix.

El president de la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona, Antoni Abad, ha destacat que la jornada ha permès “buscar l’entesa entre tots, mostrar als cuiners el ventall de tipus de pesca que hi ha a les comarques de Girona i, a partir d’aquí, crear sinergies per anar tots plegats”. Abad s’ha mostrat “molt content” del resultat de les jornades i ja ha avançat que “tindrà continuïtat en properes edicions”.

En la jornada, hi han participat els cuiners Ferran Adrià i Joan Roca que han ofert una ponència sobre “La cuina del peix”. El president de la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona ha destacat que “tant Adrià com Roca ens han remarcat que hem de treballar amb seriositat, sense enganyar ningú i preocupant-nos per marcar i diferenciar clarament la qualitat que té el peix que capturem a les comarques de Girona, diferenciant –lo de la resta de peix que arriba d’altres llotges i d’altres punts en aquest món globalitzat”.

“El cuiner aprèn del pescador” s’ha tancat amb una exposició i degustació de les diferents espècies de peix que es pesquen a Girona que ha ofert el cuiner Jordi Jacas, del restaurant Molí de l’Escala. A més, s’ha promogut el maridatge del peix amb vins catalans gràcies a la col·laboració de les cooperatives Empordàlia Vins i Olis, Celler Cooperatiu d’Espolla i Cooperativa Agrícola Garriguella.