Felip Puig valora positivament la col·laboració entre Mossos i Guàrdia Urbana a Figueres

2012-02-29 20:00

La ciutat de Figueres ha tancat el 2011 amb una reducció del 29,62% dels delictes contra el patrimoni, respecte el 2010. Aquesta ha estat una de les dades que s’han tractat, aquesta tarda al Saló de Sessions de l’Ajuntament, en una Junta de Seguretat Local presidida per l’alcalde de Figueres, Santi Vila, i amb la presència del conseller d’Interior, Felip Puig, així com dels comandaments dels cossos policials de la zona.

Acabada la reunió, el conseller d’Interior ha fet una valoració positiva de l’any 2011 en matèria de seguretat a la ciutat, destacant “la disminució dels delictes contra el patrimoni i, en general, la millora notable dels indicadors objectius en relació el 2010”. Una millora que Puig ha atribuït en gran part a “l’excel·lent col·laboració entre Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra a Figueres, un model de treball que ens serveix d’exemple i que estem aplicant a d’altres ciutats del país”.

En referència a l’augment de robatoris les últimes setmanes, el conseller ha explicat que s’ha detectat un lleuger, però evident augment -tres més el gener d’aquest any en relació al del 2011-, però que la feina dels cossos policials ha permès realitzar algunes detencions i obrir importants línies d’investigació que podrien donar els seus fruits properament.

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, ha destacat també la millora dels indicadors de seguretat a la ciutat i ha avançat que ens els dos propers mesos es procedirà a la instal·lació de les càmeres de video vigilància a l’aparcament del Poliesportiu municipal, una operació que es repetirà més endavant a l’aparcament dels Fossos i al carrer Rubaudonadeu (zona de l’estació de tren convencional).