Faran dues rutes guiades gratuïtes per l'entorn del castell de Sant Ferran el dia 3

2014-04-25 15:00

Dins el marc de les Fires i Festes de la Santa Creu 2014, l'àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres i el Consorci del castell de Sant Ferran han organitzat per al dissabte 3 de maig una visita guiada per l'exterior del castell de Sant Ferran. La iniciativa que porta per nom 360º de paisatge, patrimoni, història neix amb l'objectiu de donar a conèixer l'entorn de la fortificació a través d'un recorregut que vincularà l'espai amb el paisatge que l'envolta.

Aquesta iniciativa forma part  de les accions que s'estan dissenyant per tal d'atraure més visitants al monument i els seus impulsors treballen per tal que la visiti es repeteixi durant l'any i entri a formar part de la promoció del castell.

La visita guiada serà gratuïta es farà a les deu del matí i a les dotze del migdia i, en total, està previst que s'organitzin quatre grups d'una vintena de persones. El punt de partida serà a l'aparcament situat abans d'arribar al castell, concretament a l'anomenat Banc del General, i qui estigui interessat en participar en l'acte s'ha d'inscriure a l'Oficina de Turisme de Figueres perquè les places són limitades.

El primer tinent d'alcalde, Manel Toro, considera cal apostar pel castell de Sant Ferran per “la seva potencialitat turística i d'atraure congressos i convencions. Cal recordar que, durant el darrer any 2013, van visitar el castell de Sant Ferran prop de 40.000 persones”.

Toro recorda que “el seu Pla Director ja contempla actuacions importants que li donarien una vida molt activa i, per exemple, cal aprofitar que està situat al costat d'una infraestructura viària tan important com l'autopista AP-7 per on, cada any, hi circulen 16 milions de persones”.

Qui estigui interessant en participar en la visita guiada pels glacis del castell s'ha d'adreçar a l'Oficina de Turisme situada a la plaça del Sol de Figueres, trucar al telèfon 972 50 31 55 o enviar un correu electrònica a l'adreça turisme@figueres.org