Fan tancar la mesa de multireferèndum de Figueres quan havia recollit 78 votacions

2014-05-25 15:00

La mesa del multireferèndum de Figueres instal·lada a la plaça de la Creu de la Mà ha recollit vots fins a dos quarts d'una. A quarts de deu del matí, ja s'hi ha personat una una patrulla de mossos d'esquadra per aixecar acta del que s'estava realitzant. Han volgut identificar a les dues persones que estaven a la mesa en aquell moment, però tots els assistents, unes deu o quinze persones, votants inclosos, han demanat que se'ls identifiqués a ells també en acte de solidaritat i així ho han fet. Aquesta acta policial no l'ha firmada ningú. 

Minuts després un comissari dels Mossos ha informat que si seguíen amb el desenvolupament del multireferèndum estarien cometent un delicte civil (llei electoral) i un delicte penal (desobediència a l'autoritat), però tot i així s'ha continuat amb la recollida de votacions.

A quarts d'una, segons expliquen els organitzadors del multireferèndum a Figueres, "ens ha arribat a les oïdes que una segona denúncia del PP havia arribat a la junta electoral, que ha dictat una ordre judicial demanant a la policia que comprovés si seguíem allà i en cas afirmatiu que procedíssin a evitar-ho amb les mesures que fóssin necessàries". 

El mateix comissari dels Mossos, acompanyat de cinc agents, ha arribat poc després. "Ens ha dit que si no obeíem estaríen obligats a detenir-nos i requisar-nos tot el material. Davant d'això hem decidit desmuntar." 

S'ha aixecat acta policial indicant que els organitzadors havien obeït i col·laborat de manera cívica i pacífica amb l'autoritat davant l'ordre emesa. "Aquesta acta sí que l'hem firmada", expliquen.

Ara es procedirà a l'enviament del full d'incidències a multireferèndum, al escrutini de vots i l'acta de la mesa. Quan hem tancat la paradeta havíen votat 78 ciutadans.

Foto: Xavi Monfort