Expliquen la importància de les franges forestals per a la prevenció d'incendis

2016-12-05 10:00

Avinyonet de Puigventós i Ventalló han estat els primers municipis de l’Alt Empordà on el Consell Comarcal, conjuntament amb representants del departament d’Interior i dels Bombers així com de la Diputació de Girona, han explicat les passes a seguir un cop realitzats els plànols de delimitació de franges per a la prevenció d’incendis forestals i que venen reglamentades per una normativa de la Generalitat. 

Aquests plànols han estat realitzats pels mateix Consell Comarcal a la majoria de municipis de l'Alt Empordà, amb el finançament de la Diputació de Girona. Un cop hagin passat tots els tràmits administratius per a la seva aprovació, cal redactar el projecte executiu per a la realització de les franges exteriors de protecció per a la prevenció d'incendis en nuclis urbans i urbanitzacions i executar materialment el projecte. 

En aquest sentit el Consell Comarcal crearà l’any 2017 un servei específic per desenvolupar tot aquest procés, que culminarà amb la neteja dels espais delimitats i la supressió física d'una part de la massa forestal. Un servei que estarà adscrit a l’àrea de Medi Ambient i que comptarà amb un tècnic dedicat específicament a coordinar aquesta feina si es realitza per encàrrec dels ajuntaments. 

A les reunions que s’han realitzat fins ara, els Bombers de la Generalitat expliquen les dificultats amb què es troben a l’hora d’apagar un incendi per la manca de les franges perimetrals que prevenen l’expansió de les flames. Els director territorial d’Interior, Albert Ballesta, i el diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Lluís Costabella, expliquen les passes a seguir per tal d’aplicar la normativa vigent en aquest tema i els representants dels Consell Comarcal ofereixen als municipis la possibilitat de concertar la seva execució de cares a l’any vinent.