Estudiants del Deulofeu han gravat un lipdub a l’Hospital de Figueres per celebrar la Jornada Mundial d’Higiene de Mans

2015-05-06 15:00

Una cinquantena d’alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà del Mòdul de Cures d’Auxiliar d’Infermeria de l’Institut Alexandre Deulofeu  han participat en un lipdub a l’Hospital de Figueres per celebrar la Jornada Mundial d’Higiene de Mans. El vídeo amb música d’Els Catarres ha estat gravat a l’entrada del nou edifici amb els alumnes que fan pràctiques al centre.

D’altra banda, la infermera Eva Martínez ha estat la guanyadora del concurs de fotografies amb el lema “Sense tu no hi ha seguretat, renta’t les mans!”, una convocatòria que s’ha dut a terme amb els professionals de la Fundació Salut Empordà per celebrar aquest dia. Les trenta-cinc fotografies presentades a concurs i el lipdub s’han projectat en el decurs de l’acte de lliurament del premi, un àpat per a dues persones, que ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Hotel Duran de Figueres. Durant la celebració també s’ha lliurat un llibre a l’Institut Alexandre Deulofeu en agraïment a la seva implicació.

Des del 2009, el 5 de maig se celebra el Dia Mundial de la Higiene de les Mans, impulsat per l’OMS. La jornada té com a finalitat conscienciar i implicar tant els professionals sanitaris com la població en aquesta mesura que és la més senzilla i eficaç per prevenir infeccions en atenció sanitària. Enguany, l’OMS també commemora el desè aniversari del programa “Una atenció neta és una atenció més segura 2005-2015”.