Estabilitzat el foc del Baix Empordà

2013-11-12 19:30

Pocs minuts després de les set de la tarda el delegat del Govern de la Generalitat a Girona Eudald Casadesús ha anunciat que el foc del Baix Empordà està estabilitzat. Aquesta és la fase anterior al control que, si no hi ha canvis en la intensitat del vent, es preveu que pugui anunciar-se demà mateix. La intervenció de 7 unitats aèries i una setantena de terrestres ha permès encerclar el foc i donar-lo per estabilitzat. Han estat 24 hores de lluita contra les flames que van començar ahir al voltant de dos quarts de set de la tarda.

Proteccio Civil manté en alerta el pla Infocat fins que els bombers puguin donar el foc per controlat. Aquesta nit 45 dotacions es mantindran a la zona del foc fent tasques de vigilància per evitar que revifi. A la zona encara hi ha força punts calents que cal remullar.

S'han aixecat les mesures d'autoprotecció i les restriccions mobilitat. Els centres d'acollida han estat tancats i tothom pot tornar a casa.

Segons les dades, encara provisionals, del Cos d’Agents Rurals, el foc hauria afectat una superfície de 869,27 hectàrees.

La Creu Roja també ha desactivat el dispositiu establert per l’incendi. Un equip de voluntariat de 70 membres s’ha mobilitzat davant l’incendi declarat ahir a Vilopriu. La Creu Roja ha comptat amb una dotació de 12 ambulàncies i 8 vehicles de suport a la zona afectada.

Foto: @bomberscat