Estabilitzat el foc de Vilopriu que ha cremat entre 10 i 12 hectàrees

2012-08-14 18:30

L’incendi que afecta des d’aquest migdia la zona coneguda com el Puig de Valldavià, al nucli de Valldavià, a Vilopriu, està estabilitzat des de les 17.01 hores de la tarda. A la zona afectada hi continuen treballant una seixantena de dotacions dels Bombers de la Generalitat, de les quals cinquanta-sis són terrestres i sis, aèries. També compten amb l’ajuda de maquinària pesant. A més a més, hi treballen setze patrulles dels Mossos d’Esquadra, diversos vehicles de les Agrupacions de Defensa Forestal de l’Alt i Baix Empordà, quatre patrulles del Cos d’Agents Rurals i 3 unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques, entre d’altres.

Els canvis de vent que s’han produït a la zona de l’incendi han propiciat el llançament de focus secundaris la qual cosa ha dificultat en algun moment les tasques d’extinció. Segons dades provisionals dels Cos d’Agents Rurals, el foc hauria cremat una superfície entre 10 i 12 hectàrees.

Segons informen els Mossos d’Esquadra continua el desallotjament preventiu del nucli urbà de Valldavià. Està previst que les persones desallotjades, unes vuit, puguin tornar al més aviat possible.

D’altra banda, i segons informa el Servei Català de Trànsit, continua tallada la carretera GI-631, entre els quilòmetres 6 i 3 i, també s’ha tallat el trànsit a la GIV-6232 entre els quilòmetres 0 i 3 entre Vilopriu i Camallera. 

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha posat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT en situació de Prealerta des d’aquest matí i fins les 00.00 hores, pel risc d’incendi forestal a 11 comarques de diverses demarcacions, entre elles el Baix Empordà.