Espolla acull l'Escola d'Estiu de Glosa del 17 al 20 de juliol

2013-07-10 12:00

Des de la primera edició de la Trobada de Cantadors, la convocatòria d'Espolla s'ha convertit en una referència de la cançó improvisada, que també coneixem com a glosa. Des de l'any 2012, amb el canvi de dates de l'hivern a l’estiu per afrontar l'èxit de participació de públic i de cantadors, la Trobada ha incorporat l'Escola d'Estiu de Glosa, que aquest any s'iniciarà el 17 de juliol.

Al llarg de quatre dies s'alternaran les activitats de formació pròpies de l'Escola amb les propostes de la Trobada de Cantadors, que acabarà el dissabte a la matinada amb el Combat pel Rei o Reina de les Nyacres.

Durant els quatre dies de l'Escola es realitzaran més de 30 hores de formació en aspectes literaris, d’escena, musicals i de ball, tots ells al voltant de la glosa. L’Escola compta amb el reconeixement i el suport del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i s'oferta en el Pla de Formació Permanent d’aquest Departament. També és una de les activitats formatives d'aquest estiu del Campus de Cultura Popular del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.

Paral·lelament, la Trobada de Cantadors oferirà al llarg d’aquests quatre dies activitats obertes al públic: una ballada i cantada de jota; la projecció del documental Valencianes, cant i militància popular al País Valencià; la proposta de la Glosa de Vins; la mostra de Glosa Jove o el ja tradicional Combat pel Rei o Reina de les Nyacres del darrer dia.

Fulleto 11aTrobada 4.0.pdf (4744481)