Espolla acull la tercera Escola d'Estiu de Glosa

2014-07-15 15:00

Aquest dimecres 16 de juliol comença a Espolla la tercera edició de l’Escola d’Estiu de Glosa, l’única escola de cançó improvisada del nostre país.

L’acte d’inauguració de l’Escola serà una xerrada de l’escriptor Màrius Serra, que parlarà d’El sentit ocult de les paraules. Màrius Serra, llicenciat en filologia anglesa per la Universitat de Barcelona, va escriure la seva primera novel·la, Mon Oncle, el 1994, i ha guanyat el premi Ramon Llull de novel·la per Farsa (2006) i el Sant Jordi de novel·la per Plans de futur (2012). Presentador i col·laborador a diversos espais de televisió i de ràdio; columnista de premsa i elaborador de mots encreuats; la seva activitat ha girat tothora al voltant de les paraules. Des de l’any 2013 és membre de l’Institut d’Estudis Catalans.

Aquesta particular escola oferirà la possibilitat d’escollir diferents itineraris d’especialització: didàctica de la cançó improvisada (primària i secundària); acompanyament musical de la glosa; o bé creació poètica. I per això reunirà al poble d’Espolla un heterogeni equip de professorat, amb professionals tant del món de la música, com de les lletres i de la docència.

A la culminació de l’Escola tindrà lloc al poble la 12a Trobada de Cantadors, en la qual participaran cantadors i cantadores d’arreu dels Països Catalans, i que coronarà com cada any el Rei o la Reina de les Nyacres. 

L’Escola d’Estiu de Glosa és un projecte de l’associació de foment del glosat Cor de Carxofa, l’Associació Cultural La Fraternal i l’Ajuntament d’Espolla.