Es reuneix a Figueres la taula tècnica per parlar de la recuperació del paisatge després dels focs

2012-07-31 15:00

Per gestionar les accions a dur a terme per a la recuperació del paisatge que el foc ha ocasionat a l’Alt Empordà i canalitzar els recursos que estan arribant per part de la població i d’altres àmbits, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, la Diputació de Girona i el Departament de Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya han creat una Taula Participativa Tècnica composta per tècnics voluntaris especialistes en reforestació, incendis, flora, paisatge i associacions i professionals que puguin aportar idees i coneixements sobre el tema.  La primera d’aquestes reunions es farà avui dimarts (18 h) a l’àrea de Medi ambient del Consell Comarcal.

D’altra banda, la Plataforma de voluntaris Foc Empordà, creada des del Consell Comarcal, té l'objectiu de ser la organització que centralitzi totes les activitats vinculades als voluntaris. Ha estat constituïda per ciutadans que volen participar de manera individual en les tasques que s'hauran de realitzar en les diferents activitats que sorgiran en breu. 

Aquesta plataforma s'organitza en tres comissions (voluntaris, organització i difusió) que ja s’han posat en acció. Des de la plataforma es fa una crida a tota aquella gent que es vulgui solidaritzar amb els afectats a participar de les seves activitats. Per inscriure's a la llista de voluntariat s'ha d'omplir el formulari que es troba en el següent enllaç: https://focemporda.mediambient-altemporda.org/. En els propers dies es donaran a conèixer les primeres propostes i activitats.