Es reprenen les dinamitzacions als 34 parcs de salut i 22 xarxes d'itineraris saludables de la comarca

2014-07-18 13:00

Després d’una aturada de 6 mesos, dilluns passat es va tornar a engegar el servei de dinamitzacions en els parcs de salut urbans i xarxes d’itineraris saludables dels municipis de l’Alt Empordà. Així, durant el que resta d'any es duran a terme 812 dinamitzacions, de les quals 630 correspondran a parcs de salut i 132 a les xarxes.

La comarca disposa, en total, de 34 parcs urbans i de 22 xarxes d’itineraris saludables instal·lats als municipis següents: Avinyonet de Puigventós, Biure, Borrassà, Cabanes, Castelló d’Empúries, el Far d’Empordà, el Port de la Selva, Espolla, Figueres, Fortià, Garrigàs, Garriguella, Llançà, Llers, Maçanet de Cabrenys, Mollet de Peralada, Navata, Palau-saverdera, Peralada, Pont de Molins, Pontós, Portbou, Riumors, Sant Climent Sescebes, Sant Llorenç de la Muga, Sant Pere Pescador, Camallera i Llampaies, Terrades, Viladamat, Vilamacolum, Vilamalla i Vilanant.

Els parcs de salut urbans són un conjunt d’aparells que conformen un circuit dissenyat per realitzar exercici físic moderat i que té com a objectiu la salut i no pas el rendiment esportiu. Els aparells que formen els parcs estan enfocats a realitzar un treball de prevenció, millora o manteniment dels moviments necessaris per a les activitats de la vida diària per així afavorir la qualitat de vida de les persones.

Gràcies a la col·laboració entre el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i Dipsalut (Diputació de Girona) des del 14 de juliol es realitzen un conjunt de dinamitzacions amb l’objectiu d’evitar el sedentarisme i fomentar l’activitat física dels veïns de la comarca. Aquestes 20 sessions d’activitat física per cada equipament, que les durà a terme un grup expert format per una fisioterapeuta especialitzada i un llicenciat en INEF, es realitzaran  un cop per setmana a cada parc, amb una hora de durada, on totes les persones més grans de 16 anys hi poden participar. A partir d’aquesta setmana, cada municipi, el Consell Comarcal i el Dipsalut tindran a disposició de tots els veïns la informació relativa als horaris de cada sessió.