Es crea a Figueres #EspaiSID per a donar suport a la creació artística

2015-05-12 10:30

Yolanda Falcon / AE Comunicació

La iniciativa privada i l’emprenedoria s’han unit per posar en marxa a Figueres un projecte innovador i únic que pretén ajudar a desenvolupar projectes de creació artística i donar a conèixer les obres de nous autors. Artinpocket i SID Publicitat han creat l’#EspaiSID, una sala multidisciplinària que segons ha explicat un dels seus impulsors, Pep Marés,  d’Artinpocket, vol ser un “espai de difusió i promoció, però també un lloc on els artistes puguin treballar i innovar mentre intercanvien idees i experiències. #Espai SID s’encarregarà d’organitzar totes les gestions que requereix preparar i dissenyar una exposició efímera i o venda, tenint en compte les necessitats de l’artista”.

La presentació es farà dissabte 16 de maig, a les 6 de la tarda, al carrer Pous i Pagès de Figueres. L’acte està adreçat als artistes i està pensat per atraure públic nou. Els artistes podran gaudir d’una conferència taller en forma de càpsula dirigida per la integrant de FAB Lab Barcelona, Anastasia Pistofidou. Aquesta xerrada rep el nom de Fab Labs, nous mitjans i la generació d’un codi obert i només s’hi podrà assistir amb prèvia confirmació a pere@artinpocket.cat. En aquest acte inaugural, Alba Danés, La Wäwa, Roger Serrat-Calvó, Xevi Masmitjà, Maria Bartrons i Mònica Quintana exposaran les seves obres i presentaran el seu portafoli en format de minimercat.  Un piscolabis acompanyat de bon ambient i música posaran fi a l’esdeveniment.

La idea inicial del projecte Espai SID va néixer a final del 2014 gràcies a la col·laboració entre Artinpocket i SID Publicitat, dues entitats que formen un equip en què els seus membres tenen una dilatada experiència com a gestors culturals. Artinpocket, dirigit i concebut per Pep Marès, és una plataforma en línia de compra-venda d’art i una comunitat en què es facilita la interacció entre usuaris i artistes. En canvi SID Publicitat, creat pel dissenyador Lluís Puigbert, es fa càrrec del desenvolupament de grafismes per a empreses.

Lloc de cerca