Es constitueix el Consell de Ciutat de Figueres format per 15 ciutadans

2012-01-30 12:30

Aquest divendres s'ha constituït el Consell de Ciutat de Figueres. Format per representants del Govern, portaveus dels grups municipals i per ciutadans provinents de diferents sectors de la societat figuerenca, la primera trobada del Consell de Ciutat ha servit, entre d’altres, per exposar alguns dels temes estratègics que la ciutat afronta durant aquest mandat.

Els membres d’aquest òrgan consultiu han conegut de primera mà el projecte perquè la ciutat obtingui el distintiu de municipi turístic, el qual s’està tramitant amb la Generalitat de Catalunya; han rebut informació sobre la candidatura del Triangle Dalinià a Patrimoni Mundial de la Unesco; i, finalment, s’ha debatut sobre el model ferroviari a Figueres. El Consell de Ciutat, un òrgan regulat pel Reglament Orgànic Municipal (ROM), es trobarà ordinàriament un cop per any i es convocarà de forma extraordinària sempre que sigui necessari.

Els ciutadans que integren el Consell i que han estat aprovats per Ple municipal són l’emprenedor i empresari Dídac Lee; el president del Col•legi d’Advocats de Figueres, Joan Ramon Puig; els empresaris Pere Padrosa, Joan Amorós, Ramon Miquel i Daniel Sala; l’advocat Eduard Mensión; el president de Comerç Figueres, Jordi Rotllan; l’economista, Joan Gironella; el director de l’OCE, Carles Coll; la presidenta del Casino Menestral, Marta Subirós; l’enginyer Jordi Pujol; la psicòloga Maria Eugènia Sala; i, finalment, els representants de les dues federacions d’associacions de veïns de la ciutat, Carme Mínguez i Francesc Paneque.