Es recompten 310 espècies diferents d'aus al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà

2010-10-06 17:50

El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà va ser punt d'atenció de l'espai radiofònic "Aires, aigües, llocs" de Catalunya Informació. L’emissora va oferir un petit reportatge en motiu del Dia Mundial dels Ocells que va celebrar-se el passat cap de setmana. Segons el programa i recollint declaracions de l’ornitòleg, Ponç Feliu, al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà es recompten a dia d’avui més de 310 espècies d’aus diferents. Es tracta d’una xifra molt significativa que fa del parc un punt de referència per a milers d’ocells que es desplacen cap al nord d'Europa.

"En moments de fortes tramuntanes i en períodes de migració les aus localitzen a l'Empordà, i en concret als Aiguamolls, un excel·lent refugi. Aquí passen els dies prenen novament el vol quan amaina el vent", explica l’ornitòleg.

Setmanalment s’efectua un procés d’identificació que permet comptabilitzar la quantitat d’aus que passen o romanen en aquest espai natural de més de cinc mil hectàrees, considerat la segona zona humida més important de Catalunya.

Del recompte d’espècies sobresurt la presència de la cigonya blanca, una au que disposa de 50 parelles. La cigonya és un ocell que va extingir-se a l'Empordà i gràcies a la reintroducció que va iniciar-se l’any 1987 avui dia es comptabilitzen cap a un centenar d’exemplars, convertint els Aiguamolls en la segona zona de Catalunya amb més nombre després de les terres de Lleida.