Es realitzaran tres simulacres d’emergència per garantir la seguretat del túnel de Perthus

2010-11-02 14:00

Els dies 4, 17 i 30 d'aquest mes de novembre es portaran a terme tres simulacres d'emergència al túnel del TAV al Perthús. Concretament, aquest dijous dia 4 de novembre es realitzarà un simulacre de prova del Pla d’Intervenció i Socors i de l’actuació de la tripulació dels trens. Consistirà en la parada d’un tren al centre del túnel, amb l’evacuació dels passatgers a través d’un dels ramals. El 17 de novembre, l’exercici previst és la simulació del descarrilament d’un tren amb múltiples víctimes. I l’últim dels simulacres, que tindrà lloc el 30 de novembre, simularà l’incendi d’un tren.

En tots els simulacres d’emergència els agents implicats són la concessionària TP Ferro, i, per part espanyola, Renfe, la Direcció General d’Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat de Catalunya, el Sistema d’Emergències Mèdiques, els Mossos d’Esquadra, el Cos Nacional de Policia, l’Institut de Medicina Legal de Catalunya, Protecció Civil de la Delegació del Govern a Catalunya, Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de La Jonquera. Per part francesa, els agents implicats són els equivalents als serveis espanyols esmentats, entre altres.

Degut a les característiques internacionals del túnel, la Direcció de les operacions de Socors correspondrà, en col·laboració amb l’altre país, a l’autoritat del país al territori del qual s’hagi produït l’accident. En tots els casos, les actuacions d’emergència es realitzaran per cadascun dels països entre l’entrada del túnel i el lloc de l’accident, sense tenir en compte la territorialitat. Per a Espanya, la responsabilitat general de les operacions d’emergència correspon al Delegat del Govern a Catalunya. Per a França, la responsabilitat general de les operacions d’emergència correspon al Prefecte dels Pirineus Orientals, en tant que Director de de les Operacions de Socors (DOS).