ERC vol seguir acostant la recerca i la docència universitària a Figueres

2023-05-19 19:30

ERC vol continuar amb la voluntat d’acostar la recerca i la docència universitària a Figueres. Després de la tasca realitzada amb la Fundació Salut Empordà i la Universitat de Girona, i l’aprovació de la Unitat Docent en Infermeria i Salut a Figueres pel proper curs, la proposta és seguir amb el model i aconseguir portar altres unitats acadèmiques i de recerca en àmbits vinculats amb el territori.

D'aquesta manera els republicans aposten per àmbits com el medi ambient i el medi rural, el disseny i les arts o la logística i el turisme, entre d’altres. La proposta pretén atraure docència en graus i postgraus a la ciutat, teixint aliances amb universitats punteres del país.

Aquesta proposta d'ERC vol generar i refermar les aliances amb el teixit econòmic i social de Figueres i l’Empordà, i formar persones en àmbits econòmics que requereixen ocupació. Igualment, aquestes unitats podran estar situades en un edifici emblemàtic de la ciutat, en format d’aules i Coworking, com l’Antic Escorxador quan quedi alliberat de l’Arxiu Comarcal. L’aposta ajudarà a fomentar l’arribada de start-up i generar noves sinèrgies entre recerca i desenvolupament econòmic.

La candidata Agnès Lladó, ha explicat que “la formació en sectors estratègics  és clau per a la nostra ciutat, per fomentar les sinergies entre empreses i estudiants i per treballar pel desenvolupament econòmic”.