ERC vol crear 5 quilòmetres de nou carril bici

2023-05-18 13:00

ERC Figueres considera primordial impulsar l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport ràpid i eficient. Per aconseguir-ho, cal ampliar més que mai la xarxa de carril bici. Per això els republicans proposen crear 5 quilòmetres de nou carril bici, que serà segur, ràpid i accessible per a tothom, executant els més de 1,6 milions d'euros del fons Next Generation.  Així mateix, els republicans impulsaran el sistema de carrers amb prioritat per a bicicletes en tots aquells carrers de la ciutat que són massa estrets per tenir un carril bici segregat.

ERC també proposa l'execució del Pla d'Espais Buits, per gestionar solars i buits urbans per obrir-los a la ciutadania: creant parcs, aparcament o places entre altres propostes. Els republicans també crearan una xarxa d'aparcaments gratuïts de barri, amb prioritat per a veïns i empadronats a Figueres.

La cap de llista republicana, Agnès Lladó, ha manifestat que "volem una Figueres pròxima i amable, on l'espai públic prioritzi les persones i la mobilitat sigui sostenible".